Aktuellt på Ekbackeskolan

Aktuellt på Ekbackeskolan

0

Framgångar och full aktivitet, är en bra summering för Ekbackeskolan just nu. Flera klasser har gjort både nära och långväga resor som ett avslut av respektive program. Framgångarna för yrkeshögskolan och deras certifierade svetsare tar aldrig slut. Vi har summerar några.

Konsert av Ekbackeskolans musikelever och Beautiful Beats

Nyligen deltog Ekbackeskolans elever i musikalisk underhållning på Vingården i Osby. Programmet bestod av allt från klassiker till de senaste Hitlåtarna.

Industritekniska programmet och Yrkeshögskolan på Elmia

Elever och lärare har besökt Elmia Svets och fogningstekniks mässan i Jönköping för att få se det senast inom branschen. På mässan passade eleven Isak Ekelund i IN16 på att vinna en Rebel EM215ic av ESAB Europé som påpekar att med en Rebel kan du svetsa vad som helst, var som helst. Eleverna på Yrkeshögskolan utbildar sig till Certifierad svetsare med kvalificerad kompetens och får kompetenser till arbeten med stora krav. Efter sommaren startar ytterligare en omgång elever på Yrkeshögskolan.

Naturbruksgymnasiet i Skottland

Naturbruksgymnasium har varit på jakt och utbildningsresa i Skottland. Deltagare på resan var Erik, Johan, Gustav, Ludwig och Simon, som alla går NP15JAKT.

Handledarmiddag på Borgen

Yrkesprogrammen på Ekbackeskolan bjöd in alla handledare på middag och information. Personal och elever på skolan passade på att tacka alla fantastiska handledare som ställer upp och möjliggör för eleverna att ta del av arbetslivet. Handledarna är en viktig del av utbildningen, och under handledarnas ledning får eleverna får lära sig att hantera olika situationer som de kommer att möta i deras framtida yrke. Eleverna på Hotell- och turismprogrammet stod för dukning och service.

Av rektor Anna Nordqvist

[gallery link="file" ids="11153,11152,11151"]]]>

About author

Your email address will not be published. Required fields are marked *