Apan och kaninens öde nu beslutat

Apan och kaninens öde nu beslutat

0

För drygt två år sen invaderades Osby av ett filmteam som tillsammans med Peter Apelgren och Lena Philipsson lotsade en miljon TV-tittare fram till avtäckandet av Göran och Lisa. Tillverkningen stod en rad av kommunens skickliga hantverkare för som alla bjöd på en hel del arbetstid. Andra företag sponsrade med material. Många ideella krafter såg till så att projektet landade och blev en succé.  

Flera miljoner

Apan och kaninen vandrade runt i mängder av tidningar och spädde ytterligare på den goda PR som programmet gav Osby. Folk ringde till kommunen och till turistbyrån för information inför besök. Hur många tusen besökare vi fick efter programmet, är svårt att beräkna. Men vi vet att all den publicitet som ett sådant TV-program ger, i kombination med all efterkommande press, värderas till flera miljoner i PR-värde.  

Företag sponsrar

Oavsett vad man tycker om figurerna och deras placering, så kan man ju inte blunda för det intresse de genererar och de inkomster som en ökad besöksnäring innebär. Skadegörelsen förra året eliminerade tyvärr alla dessa möjligheter. Sen hösten 2013 har ett antal företag och privatpersoner i Osby kommun gått samman och varit villiga att få till ett nytt avtäckande. Osby kommun har nu beslutat att så ska ske.  

Söker fler sponsorer

Apan och kaninen kommer att byggas upp, motståndskraftiga mot både våld och eld. De kommer även att utrustas med larm, vilket då har varit ett krav från de företag som nu hjälper till med delar av finansieringen. Fler företag välkomnas eftersom säkerhetskraven gör arbetet dyrare. Kontakta i så fall oss på Allt om Osby. Alla som deltar i uppbyggnaden kommer att uppmärksammas både vid figurerna och i denna tidning.  

Till semestern?

Apan och kaninen skall byggas upp på plats så att alla som vill kan se hur det går till. – Ambitionen är att arbetet påbörjas inom kort så att de står klara till semestern, säger kultur- och fritidschefen Arne Grau Amnér. En ny invigning kommer att uppmärksammas och generera ny värdefull PR till kommunen.   Text o bild: johnny@alltomosby.se    

Vill du vara med?

Allt om Osby/competence reklambyrå söker företag och privatpersoner som vill vara med och återskapa Apan och kaninen, i syfte att utveckla besöksnäringen och intresset för Osby. Kontakta oss via mail: info@alltomosby.se]]>

About author

Your email address will not be published. Required fields are marked *