Dags för sommarprogrammet i Broby Hembygdspark

Dags för sommarprogrammet i Broby Hembygdspark

0

På nationaldagen den 6 juni är det dags för Kaffestugan i Broby hembygdspark att öppna för säsongen. Nationaldagsfirandet står Lions Östra Göinge som brukligt för och Kaffestugan passar på att öppna upp sin servering för sommaren. Därmed är Kaffestugan igång med sitt sommarprogram som pågår fram till den sista söndagen i augusti 27/8.

En nyhet i årets sommarprogram är en fordonsdag (22 juli) med utställning av veterantraktorer, bilar, mopeder och mycket mer. Alla fordon är välkomna på utställningen och den som vill medverka med ett fordon kan anmäla intresse på 0730-54 52 47. Arrangemanget har gratis inträde.

Midsommar i ny regi

Tidigare har hembygdsföreningen arrangerat midsommarfirandet i parken men i år står Kaffestugan helt själv för det. Den 23 juni blir det ett traditionellt program med gemensam klädning av midsommarstången, musikunderhållning av 2x Lidebrandt, dans kring midsommarstången och godisregn. På kaffeserveringen finns ägg- och sillmacka, våfflor, kakor, glass m.m.

Lasse och Jarl spelar

Sommarprogrammet innehåller även ett par musikkvällar. Då kommer Jarls Sjunnesson respektive Lasse Sigfridsson att spela. Musikkvällarna är populära men fler än två är inte planerade.

– Vi håller kontakten med arrangörerna vid Immeln och Tydingesjön och planerar in så att det inte ska krocka med något av deras arrangemang, säger Wictor Axelsson – Järletoft.

Text: jessica@alltomgoinge.se

Sommarprogram Broby Hembygdspark

6/6 Nationaldagsfirande. Arrangör: Lions ÖG

23/6 Midsommarfirande

24/6 Parken stängd!

28/6 Musikkväll med Jarl Sjunnesson

8/7 Musikkväll med Lasse Sigfridsson

22/7 Fordonsdag

Kaffestugan i Broby Hembygdspark har öppet ons- sön 13-17

under perioden 6/6 – 27/8.

]]>

About author

Your email address will not be published. Required fields are marked *