Efterlysning: Nu söker vi alla andelsägare till Medborgarhuset i Osby

Efterlysning: Nu söker vi alla andelsägare till Medborgarhuset i Osby

0

En del i finansieringen av Medborgarhuset (Borgen) i Osby var andelar som kommun, företag, föreningar och folk i allmänhet hade möjlighet att teckna. Varje andel kostade 12:50 och gav därmed en rösträtt. Nu pågår ett projekt med att försöka lokalisera alla andelshavare samtidigt som det ska finnas möjlighet att teckna nya.

Andelarna är personliga och ärvs inte vidare.

– Ja det innebär ju naturligtvis att många andelar försvunnit genom att innehavare gått bort, förklarar Anders Pettersson, ordförande i Medborgarhusföreningen. Det bör dock finnas en hel del kvar, som vi nu vill få kontakt med. De som är osäkra kan komma till Borgens reception och leta efter namn i de andelsböcker som finns kvar. Vi vill också informera om att det går att överlåta andelar. För oss är ju det viktigt då vi vill sprida både ägandet och engagemanget kring Medborgarhuset.

Nyförsäljning av andelar

Medborgarhusföreningen kommer nu att påbörja försäljning av nya andelar. För 100 kr får du 8 andelar och i sin tur genererar en rösträtt vid kommande årsmöte och en möjlighet att påverka framtida utveckling av Borgen. Försäljning och andelsfrågor administreras i receptionen som är öppen vardagar 8-16. Telefon 0479-125 25. Försäljningen sker fram till den 31 mars 2018.

Vinn jubileumsmiddag

Medborgarhusföreningen lottar nu ut fyra middagar bland alla som nytecknar andelar, överlåter andelar eller som uppdaterar sina uppgifter kring befintliga andelar. Så välkommen till Borgens reception.

]]>

About author

Your email address will not be published. Required fields are marked *