Full pott för Osbyrevyn

Full pott för Osbyrevyn

0

Fyra års revyarbete har gjort resultat. Lars Magnusson och Jessica Perssons målsättning har överträffats.

– Vi har kämpat för att hålla en så hög kvalitet att vi på så sätt skulle få med något till Revy-SM, förklarar Lars. Det klarade vi redan andra säsongen. Tredje året fick vi med fler nummer. I år har vi ett nummer med i samtliga kategorier. Bättre än någon annan revy i hela landet.

Håller hög klass

Det är ju inga duvungar vi pratar om. Både Lars och Jessica har en gedigen karriär och erfarenhet. Tittar vi på ensemblen så gäller samma sak där. Så grunden fanns där och förutsättningarna.

– Men det gäller ju att få ihop allt också, menar Lars. Vi måste ha nummer som håller hög klass och sen få ihop det till något som publiken gillar. Det har vi lyckats med. Nu hoppas vi att det även håller hela vägen. Hade varit fantastiskt att faktiskt ta hem någon av kategorierna.

Hela branschen på plats

I år är det sommarstaden Halmstad som huserar festivalen som till slut ska kora ett antal svenska mästare. Det blir en vecka fylld med skratt och tokigheter.

– Vi har ju varit med många gånger, även då vi inte varit nominerade, förklarar Lars. Här finns hela branschen så det är ett perfekt tillfälle att nätverka. Men det är ju klart att årets festival blir något alldeles extra för den revy som är nominerad i samtliga kategorier – Osbyrevyn.

Från Osby till Nissans strand

Alla revyer runt om i landet har möjlighet att anmäla bidrag till tävlingen.

– Man filmar sina nummer och skickar in film till respektive kategori. En jury lottas från alla de revyer som inte deltar i tävlingen. Så det är branschen som sen väljer ut vilka inskickade bidrag som ska gå vidare. Sen sker det ytterligare urval som till slut bildar fem stycken finalkategorier som ska avgöras i Halmstad. Fem mästare och frågan är om Osbyrevyn når ända fram i någon av dem. Alla vi som såg dem i början på året har redan gjort vårt val. Nu hoppas vi att den passningen når ända fram till Nissans strand.

Text: johnny@alltomosby.se

Foto: Jeanette Svensson

Osbyrevyns nummer till final

Sång & Musik: Dopa, dopa (Text: Pär Nymark)

Sketch: Ny på jobbet (Text: Pär Nymark)

Monolog: Åke (Text: Lars Magnusson)

Lokalt nummer: Väntan på bussen (Text: Jörgen Sjöberg)

Dans & Rytm: PRO-rytm (Koreografi: Pär Nymark)

]]>

About author

Your email address will not be published. Required fields are marked *