Glada tantens skafferi  i Emmislöv

Glada tantens skafferi i Emmislöv

0
Lena Andersson i Emmislöv kände länge att hon trivdes bra med sitt arbete som fritidspedagog på Glimåkraskolans fritidshem. I grunden är hon utbildad förskollärare men trots att hon trivdes så var det dags att byta kurs i livet.

Jag kände nog mer att jag själv hade stannat och ville prova på att göra något helt annat för att utvecklas, berättar hon.

Sagt och gjort. Under hösten 2018 började Lena arbeta med sitt företag som snart fick namnet Glada tantens skafferi, något som syftar på hennes eget glada humör.

Någon föreslog namnet och jag kände genast att det föll rätt, ler hon.
Efter att ha provat på företagsidén under sin fritid tog Lena steget i februari i år att starta på heltid. Hon har nu fullt upp med att förse göingeborna med bröd, kakor och olika matbeställningar.

Att baka och laga mat är något hon alltid tyckt om. Hon har växt upp på en gård utanför Höör och har självhushållningen i generna så att säga. Lena gick som ung dessutom på Åkersbergs Lanthushållsskola i Höör. Efter att ha fått en förfrågan om att ordna mat till ett bröllop så började företagsidén ta form.
Hemma på gården i Emmislöv har hon försäljning en dag i månaden av hembakat bröd och olika kakor. Hon meddelar via sociala medier när det blir. För övrigt arbetar hon på beställning och det är många som är intresserade.

Ja, många vill ha den gamla sortens kakor som fanns med vid kafferepen förr, berättar Lena.
Hon levererar catering och hembakat till bröllop, student, dop, födelsedagar och andra fester och levererar inom flera mils radie. Dottern Viktoria är florist och håller en del blomsterkurser hemma på gården och då brukar Lena förse kursdeltagarna med lunchen. Hon håller dessutom egna kurser i ljusstöpning.

Kunderna får gärna föreslå vad de vill ha och Lena försöker alltid möta upp önskemålen. Jag behöver fortfarande lära mig mer om gluten- och laktosfri bakning men det kommer, säger Lena som gärna också ställer upp med provsmakning av mat inför fester.

Det tycker jag man ska kunna göra inför viktiga fester, säger Lena som tycker att det bästa med arbetet är att glädja andra.
En del i det är också synintrycket av det kunderna äter och Lena använder gärna speciella och lite äldre husgeråd vid servering och upplägg.

Presentationen av det vi äter är också väsentlig och jag lägger stor vikt vid att det ska se snyggt och aptitligt ut, avslutar hon.

Fotnot: Följ Lena på sociala medier. Instagram @gladatantensskafferi och Facebook @Glada tantens skafferi

]]>
About author