Haganässkolan satsar på mötesplatser

Haganässkolan satsar på mötesplatser

0

En stor skola kräver samarbeten.

– Vi har många fantastiska samarbeten med flera företag och organisationer, förklarar Samuel Svensson, verksamhetschef över Haganässkolan, rektor över bygg, el, vård & omsorg samt barn & fritid. Vi kan nämna Arbetsförmedlingen som naturligtvis är nyfikna på vår verksamhet. Vi har också en nära relation med IKEA, föreningar och en mängd företag i kommunen. Jätteroligt att vi nu även kan inkludera Allt om Älmhult.

-Haganässkolan är också medarrangör till den jobb- och studiemässa som äger rum här på skolan den 10 oktober, berättar Marie-Kristina Karlsson, marknadskoordinator på Haganässkolan. Då öppnar vi upp dörrarna för att visa vår skola och vårt programutbud.

Möten – en vardag för rektorn

En skola är en stor arbetsplats med ett stort ansvar. Det händer så mycket mer än att förmedla kunskaper.

– Ja det är ju en stor mötesplats, med allt vad det innebär, förklarar Samuel. För mig personligen så är det många möten som ska genomföras. Alla på sitt sätt givande och skapar nya möjligheter till samarbeten och samverkan.

– Hos oss finns det flera olika aktörer och en bred kompetens, där alla gemensamt bidrar till en positiv skola och samhällsutveckling, utvecklar Marie-Kristina.

Aktuella frågor

En skola ska utöver lektioner även vara ett forum för aktuella frågor. Det ger elever och person en bred syn samtidigt som det finns möjlighet att påverka.

– Vi hade nyligen en Demokratidag där vi bjöd in till paneldebatt med representanter från riksdagspartiernas ungdomsförbund, berättar Samuel. Där behandlades klimat och miljöfrågor, migration och integration. Två moderatorer från lärarkåren höll i debatten. Det blir framöver också ett skolval, avslutar Samuel.

Text och bild:

anita@espressomedia.se

Fakta om Haganässkolan

Skolan byggdes till den formen den har idag 1982.

120 personer ingår i personalstyrkan på Haganässkolan, och det finns ca 1000 elever på skolan fördelade på gymnasiet, särgymnasiet, yrkesinritningsprogrammet och SFI.

]]>

About author

Your email address will not be published. Required fields are marked *