Komplett hudvård med Annika

Komplett hudvård med Annika

0

Älmhult får i dagarna en ny skönhetssalong vid namn Complete Skinbeauty. Det är den unga företagerskan och älmhultsbon Annika Bui som nu satsar på att starta eget företag i skönhetsbranschen. I ryggsäcken har hon bl.a. en utbildning till hudterapeut och en nytagen svensk silvermedalj i hudvård. 

Just nu pågår renoveringen för fullt i lokalen där älmhultsbon Annika ska öppna hudvårdssalongen. Sambon hjälper till med snickeriarbetet och förberedelsena är i full gång inför invigningen den 1 september.

På Complete Skinbeauty kommer Annika att erbjuda behandlingar som hudvård, ansiktsbehandling, vaxning, bryn, och micronålning – en metod som ger bra resultat för personer som har problem med ärrbildning efter t.ex acne eller framträdande rynkor.

Utbildad hudterapeut

Annika är en ung kvinna med stort driv. Trots sin ålder på 24 år har hon hunnit skaffa sig mycket erfarenhet. I bakgrunden har hon en kandidatutbildning i informatik och hon har tidigare arbetat med mjukvaruutveckling. Barndomsintresset för smink har dock lagt grunden till det nuvarande yrkesvalet.

– Jag har haft tankar och velat starta eget inom skönhetsvård en längre tid och har utbildat mig till SOR hudterapeut, berättar hon.

I slutet av augusti ska Annika komplettera med en internationell Cidescoexamen i Malmö, där hon då blir bedömd av utländska examinatorer.

Silvermedalj i hudvård

Redan i våras visade Annika dock sin skicklighet då hon deltog i Yrkes-SM i Uppsala under två dagar.

– Vi var hudterapeuter från hela Sverige som tävlade i massage, makeup, ansiktsbehandling och manikyr på temat ”glitter och glamour”, berättar Annika.

Det gick så bra att Annika vann silvermedaljen och självklart har det gett henne en positiv puff framåt som nyföretagare.

Nu siktar hon in sig på att hjälpa Älmhultsborna med olika behandlingar. Annika kommer att ha samma öppettider som affärerna och tar emot bokningar efter överenskommelse.

– Jag ser fram emot att få träffa mina nya kunder, avslutar hon med ett leende.

Fotnot: Invigningen av salongen sker

1 september kl. 11-14.

Text: jessica@alltomgoinge.se

Foto: Anita B Svensson

]]>

About author

Your email address will not be published. Required fields are marked *