Konstfylld påsk i Sliperiet Gylsboda

Konstfylld påsk i Sliperiet Gylsboda

0

Som en del av Humleslingans Konstnärsgilles konstrunda har Sliperiet Gylsboda öppet med utställning och kafé fr.o.m. långfredagen t.o.m. annandag påsk kl 11-17 alla dagarna.

Det blir den första påskutställningen för föreningen i Sliperiet. Vi ska se till att den blir riktigt vårig, påskig och trevlig. Flera utställare visar konst och hantverk. Även ätbar konst i form av bl.a. ljuvliga praliner från Caked by ma, berättar Pia Lindberg.
Mineral- och fossilutställningen och de historiska bilderna från gamla tiders diabasbrytning i Gylsboda finns också att se.

Det vore ju ingen påsk om det inte fanns något kul för barnen, men det får bli en överraskning, säger Pia.

Karin Linderoth är medarrangör till påskutställningen. Karin kommer att visa målningar och kort och de omtyckta barnböckerna som hon både skriver och illustrerar. Speciella nyheter till påsken kommer Karin också att ha med sig.

Peter Aagerup, Sculptor Justas, Pierre Nilsson och Bodo Langner är några av konstnärerna som finns representerade i Sliperiet. Beatrice Mortensen visar sin egen variant av luffarslöjd. Det är ett trevligt inslag med nytänkande där återbruk finns med och vävs in i brukshantverket. Rudolf Germeroth visar runstenskonst i olika former och Lindberg Diabas & Silver har med bl.a. smycken i Diabas & silver och lite ny keramik på temat påsk. Vi på sliperiet kommer helt enkelt att skapa en påskigare påsk för att välkomna våren och ljuset och fira att vi faktiskt kan njuta av påsken i Sliperiet för första gången!
Kom och fira med oss, hälsar Pia.

About author