Kyrkhultstomtarna vill aktivera och engagera

Kyrkhultstomtarna vill aktivera och engagera

0

Kyrkhultstomtarna bildades 2016 när banken slutade som huvudansvarig för julskyltningen i Kyrkhult. Föreningen har som ändamål att bedriva ideell verksamhet med mål att aktivera, dekorera och engagera Kyrkhults socken.

Tidigare arrangemang

Söndagen den 11 december 2016  genomfördes julskyltningen i traditionell stil där företag hade öppet och besökarna gick runt och svarade på en tipspromenad. Inför advent 2017 sattes trätomtar upp på olika platser i byn. Söndagen den 10 december 2017 hölls en samlad julmarknad på Tulseboda med utställare inom- och utomhus. I första hand var det de lokala föreningarna och företagen som medverkade men även några utsocknes var med. Underhållningen var varierad med dans kring granen, cirkusskolan, Kyrkhultskören, luciatåg från årskurs 6 vid Kyrkhults skola och Oceans of ink UF  från Academy of Music, Tingsryd. 

Stundande sommarfest

Inför hösten har föreningen i samarbete med Kyrkhult Äger och Kyrkhults Sparbanks Utvecklingsstiftelse placerat en hjärtstartare tillgänglig för alla mitt i byn.

Nästa arrangemang blir den 18 augusti  kl. 13-17 då Kyrkhultstomtarna i samverkan med byns föreningar ordnar sommarfest vid Södersjön. Föreningens aktiviteter för barn och ungdom är hoppborg, scoutaktiviteter och tipspromenad, besök av biodlarna och Emilio Valter uppträder.

Det blir också bakluckeloppis på några platser i byn, matföretag m.m. vid KyrkhultsBlomman. Hembygdsföreningen håller Muséet öppet.

Fri entré. Promenera eller cykla gärna.

Fotnot: Vill du sälja på bakluckeloppisen? Anmäl dig till Christer: 070 – 693 86 21.

]]>

About author

Your email address will not be published. Required fields are marked *