Nu inleds kulturhösten i Olofström

Nu inleds kulturhösten i Olofström

0

Kulturarvsdagen inleder kulturhösten i Olofström. Programmet erbjuder också en rad spännande föreläsare, teaterföreställningar och konserter. Under helgen var det dags för Kulturarvsdagen som arrangeras i hela Europa. I Blekinge samlades föreningar och kulturinstitutioner kring temat Mycket verkstad i Blekinge.

Marinens musikkår

Om detta och många andra fina kulturarrangemang kan man läsa i höstens programfolder med musik, teater, föreläsningar, konst och film. Flera av föreningarna samarbetar med varandra för att kunna erbjuda ett riktigt pampigt program.

– Kammarmusikföreningen inleder hösten tillsammans med Jazzklubben säger Gunnil Bengtsson, ordförande i Olofströms kammarmusikförening. Det blir en konsert med Marinens musikkår från Karlskrona, vars slagverkare Joakim Berg även bjuder på marimbakonsert,

Härligt sväng

Olofströms teaterförening inleder med Josefin Johansson och Robert Noacks Drottningsylt.

– Varenda svensk stad har en staty, ett porträtt eller torg döpt efter våra svenska manliga regenter. Men var höll alla drottningar till? Ja, det får ni veta om ni kommer till Folkets hus söndagen den 30 september, avslöjar ordförande Anita Bengtsson.

Olofströms Jazzklubb inleder med härligt sväng för de allra yngsta och arrangerar lördagsstunden Alfabetmysteriet tillsammans med Kultur- och fritidsförvaltningen.

– Vi ser även fram emot besöket av den legendariske trumpetaren Jan Allan som kommer tillsammans med Musik i Blekinges ensemble UNIT, säger ordförande Johnny Isaksson.

En höst med författarbesök

Tonsättarna firar 25-årsjublielum i år. De presenterar, tillsammans med föreningen Midvinterton, Quilty som specialiserat sig på irländsk musik. Midvinterton fortsätter sin internationella folk- och världsmusik repertoar med band från Galicien och USA.

Biblioteket bjuder på ett spännande program som inleds med bokcafé där personalen tipsar om nya och gamla favoriter. Sedan fortsätter hösten med författarbesök.

– Bengt Liljegren föreläser om Winston Churchill och författarna Elisabet Nemert och Marianne Cedervall föreläser om sina nya böcker, berättar bibliotekarie Niklas Elimä-Wallén.

]]>

About author

Your email address will not be published. Required fields are marked *