Osby krossade Halmstad i bowling

Osby krossade Halmstad i bowling

0

Allt om Osby fick vara med när de aktiva spelarna från två duktiga lag möttes i sin första av två rysarmatcher i Osby bowlinghall. Kampen stod mellan Halmstads och Osbys dagliga verksamhet. Spelarna i Osby tillhör alla bowlingklubben BK KUL Osby, som vann stort denna gång.

Positiv samverkan

Daniel Sjöberg som jobbar som arbetsledare i daglig verksamhet/Ambo i Osby är initiativtagare till att Bowlingcupen blev av. Han berättar om initiativet till Bowlingcupen och syftet med att bjuda in Halmstad.

– I mitt förra arbete, så hade jag kontakt med Tobbe Månsson som är arbetsledare i daglig verksamhet i Halmstad, och på den vägen har vi fortsatt vårt samarbete över gränserna. Detta resulterade i att vi har vårkampen i Osby med bowling, och vi har fotbollscupen på hösten i Halmstad. Detta är andra året som vi genomför denna positiva samverkan.

Den stora behållningen är gemenskapen, och möjligheten till att träffa andra. Fastän det är en tävling så är det inte blodigt allvar.

– Alla stöttar alla och hejar på varandra, berättar Daniel. Det blir även ett utbyte mellan orterna samtidigt som alla våra brukare/kunder får friskvård och den viktiga sociala biten.

Alla får pris

Alla får priser för sina insatser och prestationer.

– Ja denna gång var det vi som vann och alla fick därmed varsin guldpokal. Även våra motståndare fick pris i form av silverpokaler, förklarar Daniel. Förutom det så delades det också ut Sjöbbes Stora pris (som är ett pris från mig) där en från varje lag har gjort en extra bra insats. Från Osby var det Katarina som fick ta emot priset för sitt personliga rekord på hela 576 poäng efter bägge matcherna. Från Halmstad var det Rasmus, som trots att han är blind klarade av att spela bowling med hjälp av sina vänner.

En av de aktiva spelarna i Osby-laget var Amanda. En av många spelare som gjorde väldigt bra ifrån sig under dagen.

– Jag tycker det är kul att spela. Har spelat en del förut. Just nu har jag 278 poäng, avslutar Amanda, innan hon går och tar ett färgglatt klot och rullar iväg det med en väldig kraft så käglorna faller.

Text och foto:

Anita B Svensson

]]>

About author

Your email address will not be published. Required fields are marked *