Positivt uppsving för Älmhults GK

Positivt uppsving för Älmhults GK

0

För drygt 40 år sen var de första hålen färdiga på Älmhults GK. Då var det den 143:e banan i landet. Det var ett par decennier innan golfen växte hejdlöst och intresset var näst intill osannolikt. När hundratals nya banor var byggda och lika många i byggnation så vände intresset. Det har för nästan alla klubbar varit många tuffa år. De som överlevde märker nu ett nytt intresse.

– Inte samma tryck men det är många små tendenser till ett ökat intresse, berättar klubbchefen Lene Svensson.

Banan har under lång tid genomgått flera förändringar vad gäller bansträckning. För några år sen flyttades rangen.

– Nu ligger fokus på att bygga grästee på alla hål, förklarar Lene. Just nu är det bara ett kvar som vi hoppas står färdigt inför nästa säsong. Annars så har vi en fantastisk bra bana just nu. Även om vi alla älskar sol och värme, så vill banan ha vatten. Så om allt ska vara perfekt så får det gärna komma en eller annan skur också.

Ideella krafter

Utan hjälp från medlemmarna skulle det aldrig gå att utveckla banan vidare. Just nu håller ett arbetslag på med att lägga gräs för att laga områden som fått ta stryk av transporter till tee-bygget.

– Vi kombinerar med att så. Nu tar det väl ett par veckor innan det tar fart, säger Lene. Det ska vara både funktionellt och snyggt. Vi är oerhört tacksamma för den hjälp vi får av våra medlemmar.

Juniorerna kommer

Att intresset växer märks även på tillströmningen av nya spelare.

– Vi räknar med att vi har ett 100-tal juniorer i träning, berättar Lene. Det är ju en härlig samling nya spelare som nu är på väg in i golflivet. Men vi har plats för fler. Under storhetstiden var vi 1100 medlemmar. Idag ligger vi runt 700 men det växer från dag till dag, avslutar Lena. Kanske fler kommer till golfens dag som firas i Älmhult och på andra banor runt om i landet den 26 maj.

Text och bild: johnny@alltomalmhult.se

Golfens dag 26 maj

Mellan 10.00-14.00 har Älmhults Golfklubb öppet för alla som vill prova på golf. Det finns möjlighet att prova både Driving-rangen och puttinggreen. Klubbens medlemmar hjälper till att rätta och det finns klubbor att låna.

Du får också möjlighet att gå ut på banan och spela ett par hål.

Är du redan golfare är detta ett ypperligt tillfälle att ta med en kompis som inte spelar golf!

]]>

About author

Your email address will not be published. Required fields are marked *