Trygg tandvård med Tuan

Trygg tandvård med Tuan

0

TandhälsanOsby har rekryterat ännu en tandläkare till praktiken. Tuan Bui kommer från april månad att dela sin tid mellan Osby och Munhälsan i Perstorp, där han tjänstgjort sedan 2013.

Tuan Bui är uppväxt i Hässleholm och kom tidigt i kontakt med tandläkaryrket genom en prao i högstadiet.

– Jag blev intresserad av yrket redan då och det växte sig starkare, berättar han.

Efter gymnasiet var Tuan klar över sitt yrkesval och sökte direkt in till Tandvårdshögskolan i Malmö, där han för övrigt gick i samma klass som tandläkare Emilie Lavin, som också arbetar på Tandhälsan.

Nya utmaningar i Osby

När Tuan var färdigutbildad tandläkare 2013 började han arbeta på Munhälsan i Perstorp, där han kommer att fortsätta på deltid.

– Skillnaden mellan praktikerna är att TandhälsanOsby är betydligt större med fler i personalstyrkan. Här finns mycket att lära och jag kan få ett annat utbyte kollegor emellan och utvecklas vidare som tandläkare. Samtidigt är den tekniska utrustningen här mer i framkanten med 3D-röntgen, lasermaskin och mikroskop för rotfyllningar. Arbetssättet är också lite annorlunda när det gäller planeringen av arbetet till exempel, säger Tuan.

Rädd ska vara trygg

Tuan ser nu fram emot att börja på praktiken i Osby och att träffa nya patienter. Han brinner särskilt för att få patienter att känna sig trygga hos tandläkaren – även om de varit rädda tidigare.

– Ja, jag tycker det är väldigt viktigt att alla ska kunna känna sig trygga och få en bra tandvård. Jag arbetar lugnt och metodiskt genom att ge mycket information. Patienten får hela tiden känna att han eller hon har kontroll och får vara med och ta besluten, poängterar Tuan, som hälsar nya patienter varmt välkomna.

Detta är Tuan

Namn: Tuan Bui

Ålder: 29 år

Bor: Hässleholm

Intressen: Träning och fotboll. Har spelat i ett lag tidigare men håller på att träna upp sig efter en skada och får se om det blir aktivt spel igen.

Aktuell: Som ny tandläkare på TandhälsanOsby

Text och bild: jessica@alltomgoinge.se

]]>

About author

Your email address will not be published. Required fields are marked *