Via Natura – Butik och behandlingar enligt naturens väg

Via Natura – Butik och behandlingar enligt naturens väg

0

Lagom till skyltsöndagen får Osby en ny butik. Francis van Brink öppnar upp Via Natura i den förra hälsokostaffären på Köpmannagatan. Här kommer hon att erbjuda naturbehandlingar och butiksförsäljning av olika naturliga produkter.

Den uppmärksamma Osbybon har säkert noterat de övertäckta fönstren på hörnbutiken på Köpmannagatan. Där bakom har renovering pågått för fullt för att anpassa lokalen till den verksamhet som Francis van Brink planerar. Francis känner vi sedan tidigare som ägare till B&B Skansen, där hon drivit Bed and Breakfast och gett naturmedicinska behandlingar.

– Det som händer nu är att vi lägger ner boendedelen och flyttar verksamheten från hemmet till butiken i Osby, berättar Francis som verkligen ser fram emot ett nytt kapitel i livet.

– Ja, det innebär utveckling och det ser jag alltid fram emot, säger hon med ett leende.

Ändrar företagsnamn

Samtidigt med flytten passar Francis på att byta namn på företaget/butiken till Via Natura. Francis fortsätter med de naturmedicinska och intuitiva behandlingar hon tidigare arbetat med enligt Megine- och Silvermetoderna. Hon erbjuder massage, zonterapi och samtal.

– Jag anpassar efter varje kund, tar ett helhetsperspektiv och lägger ett hälsopussel efter dina behov. Det gäller att hitta vad just du behöver för att må bra. Ibland kan det vara att det räcker med ett samtal men ibland behövs andra bitar som massage eller en produkt som kan hjälpa dig med ditt mående, förklarar Francis.

Hon betonar också att hon har tystnadsplikt och går in för att det ska vara tryggt och lugnt och att du som kund inte ska känna dig utlämnad.

Utökat butikssortiment

Det som först kommer att möta kunderna som tittar in är dock butiken där Francis kommer att erbjuda ett stort sortiment av kosttillskott, teer (ört-, Megine-, hälsoteer), vårdande produkter som schampoo, balsam, deodoranter och liknande samt olika homeopatika. Francis satsar dessutom på att sälja Arcopedicoskor som är ergonomiskt riktiga för kroppen. Det blir även ett sortiment med barnprodukter och en del produkter för att göra det mysigt i hemmet, t.ex. saltlampor.

– Ja, jag utökar sortimentet rejält och min målsättning är att ha så mycket som möjligt av biologiskt hållbara och ekologiska produkter. Till och med Arcopedicoskorna är ekologiskt nedbrytbara!

Målet framöver är att kunna anställa någon som kan ta hand om butiksförsäljningen medan Francis koncentrerar sig på behandlingar men inledningsvis kommer hon att varva mellan behandlingar och försäljning. Följ gärna Via Natura på FB och Instagram för uppdateringar om tider.

– Men först och främst hjärtligt välkomna till invigningen av butiken på skyltsöndagen den 2 december kl. 16:00, avslutar Francis.

Text och foto:

jessica@espressomedia.se

Butikens öppettider:

Måndag 

Behandlingar 8-12,

butik 13-18

Tisdag 

Behandlingar 13-18,

butik stängd

Onsdag/torsdag 

Behandlingar 8-10,

butik 10-18

Fredag 

Butik 10-18

Lördag 

Butik 10-13

]]>

About author

Your email address will not be published. Required fields are marked *